1 EUR = 4.4061
1 USD = 4.0607
Senin
729 mmHg
2 m/s
IBCvT se reînfiinţează !

Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Tîrgu-Mureş se reînfiinţează prin ordin de ministru. Nu va avea personalitate juridică, dar în schimb va avea independenţă financiară a anunţat subsecretarul de stat în ministerul Sănătăţii, Raed Arafat. Mai exact se schimbă doar numele, din Centru de Boli Cardiovasculare va deveni Institut.

IBCvT SE REÎNFIINŢEAZĂ

Insititutul Inimii se reînfiinţează, doar cu numele. Motivul este acela că Spitalul de Urgenţă ar putea fi declasificat, dacă actualul Centru de Boli Cardiovasculare şi Transplant ar primi personalitate juridică. Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat a declarat că unitatea medicală ce va fi reînfiinţată va avea autonomie financiară, iar astfel vor fi rezolvate problemele de fond ale Institutului:

,,Ordinul reorganizează spitalul şi reînfiinţează fără presonalitate juridică Institutul de Boli Cardiovasculare, îi dă dreptul şefului institutului, îi dă dreptul de a participa la toate negocierile care sunt finanţate de Ministerul Sănătăţii", a declarat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Arafat a mai declarat că odată cu reînfiinţarea Institutului Inimii, la unitatea medicală va ajunge un angiograf nou de ultimă generaţie:

,,Este un aparat care ultraperformant care costă aproape de 1 milion de euro, inclusiv angiografia la copii pentru problemele cardiace", a  mai declarat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Şeful Centrului de Boli Cardiovasculare şi Transplant, mediul Horaţiu Suciu speră ca prin reînfiinţarea Institutului să fie rezolvate problemele grave cu care se confruntă centrul în prezent. Şi anume: subfinanţarea, lipsa aparaturii performante şi a unor materiale medicale vitale

,,Pe mine mă interesează ca acest ordin să stabilească foarte clar atribuţiile personalului şi să se revină la o formă de organizare care să ne permită activitatea în fond", a declarat Horaţiu Suciu, şef Centru Boli Cardiovasculare.

Târgumureşenii vor cu orice preţ reînfiinţarea Institutului şi spun că măsura comasării lui, în urmă cu un an, nu a fost una inspirată.

,,Trebuie să se refacă, că fără aia nu se poate trăi şi a fost una din cele mai bune, nu? din ţară, după câte ştiu eu ", a spus Victor, pacient.
,,Să se reînfiinţeze, de aceea pentru că este foarte important şi benefic pentru, nu numai pentru Tg Mureş, judeţul Mureş, ci pentru toţi cei care au apelat", aspus Paula.

În acest moment la Centrul de Boli Cardiovasculare din Transplant se operează numai urgenţele.

  • CELE MAI NOI
  • CELE MAI COMENTATE
  • CELE MAI CITITE
  • 3h
  • 24h
  • 7z
  • 30z
VĂ RECOMANDĂ
VĂ RECOMANDĂ